Simona Halep (32 de ani) primește o solicitare incredibilă înaintea procesului de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), din partea unui director de instituție din România.
Simona Halep este încrezătoare că va obține o reducere a pedepsei la TAS, după ce Patrick Mouratoglou și-a asumat vina pentru că românca a fost prinsă dopată, dar situația rămâne foarte complicată.
Halep nu are numai susținători, ci și contestatari în lupta ei pentru a-și demonstra inocența, după ce a fost găsită vinovată pentru două încălcări intenționate ale programului anti-doping.
Valer Rus, cel care conduce una dintre cele mai importante instituţii culturale din Brașov, „Casa Mureşenilor”, și-a exprimat în termeni duri părerea despre cazul Simona Halep! Aceste este în asentimentul Serenei Williams, spunând că românca ar trebui să returneze trofeele!
„Ar fi putut și să predea înapoi trofeele câștigate pe drogangeală, dar…”, a fost solicitarea dură postată pe platforma X de Valer Rus, om de cultură care este doctor în istorie al Universităţii Babeş-Bolyai Cluj.
În același timp, Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) solicită ca româncei să i se anuleze rezultatele obținute în perioada martie – septembrie 2022 și inclusiv titlul de la WTA 1000 Toronto.
Tribunalul Sport Resolutions, care a dictat o suspendare de patru ani pentru Simona Halep, a decis să-i anuleze constănțencei doar cecul de la US Open, în valoare de 80.000 de dolari! Dar acuzatorii româncei nu vor renunța la solicitări și vor încerca să obțină la TAS anularea tuturor câștigurilor și rezultator realizate de Halep începând cu 8 martie 2022, când a avut prima oară nereguli în pașaportul biologic.
ITIA a acuzat-o pe Halep că s-a dopat cu bună știință, în mod repetat, reușind să fenteze controalele până pe 29 august: „Circumstanțele agravante pretinse de ITIA pot fi rezumate astfel: (1) Dopajul sanguin al doamnei Halep a fost repetitiv și sofisticat; (2) Potrivit grupului de experți, a fost clar că stimularea a fost eficientă cel mai devreme din martie 2022 până în septembrie 2022. Prin urmare, trebuie să fi folosit mai mult de o substanță și/sau metodă interzisă în mai multe ocazii; (3) Jucătorul a avut un comportament înșelător și/sau obstructiv pentru a evita depistarea sau judecarea unei încălcări.
(4) Momentul suprimării eritropoetinei sugerează că dopajul a fost programat pentru a oferi jucătorului sânge foarte oxigenat în timpul Wimbledon (iulie 2022) și apoi la US Open (august 2022)”, a susținut ITIA. Tribunalul Sport Resolutions nu i-a găsit însă circumstanțe agravente Simonei Halep, care putea primi o suspendare și mai mare, până la șase ani.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER